flinka tjej!


Bilde tatt av meg.

Hei, jeg heter Johanne, og jeg er en Flink Pike! Det er jeg skikkelig god på også. Hva må du gjøre for å være en flink pike? Det er ganske enkelt, du må bare gjøre det som er "forventet" av deg. Og hva er forventet? Et lite utvalg:

Du må trene og ha en fin kropp. Det er ikke nødvendig å kle seg så himla utfordrende, men du må være sterk og tynn og sunn og spise sunn mat; quinoaburgere istedenfor vanlige burgere, ruccolasalat (selv om det smaker pyton), masse spinat og fullkornskjeks. Du kan unne deg en cupcake i ny og ne, men bare hvis du viser den frem på sosiale medier og eksplisitt skriver at det bare er til kos! Altså ikke hver dag. Fråtseri er IKKE SEXY!

Du må jobbe hardt, og mye. Det er ikke nok å være tynn og lekker hvis du ikke 1. har en hjerne, 2. bruker den til noe, og 3. jobber i helgene. Men ta deg litt fri av og til også. Du er et menneske. Så jobb masse, men på en bra måte - du har jo selvsagt en freelancejobb du elsker, så du er din egen sjef (men veldig tøff, såklart). 

Sist men ikke minst, du må ha samvittighet. Massevis! Faktisk, bare pøs på med den der samvittigheten som gjør at du ikke bare skal være sunn og hardtarbeidende men også et godt menneske, og så er du en skikkelig superdame! 



Meg på rulleskøyter i Chicago seende som Naruto.

"Har hun et poeng? Hva prøver hun å si? Kan vi ikke få ha suksess og kropp og kjæreste og være i bunn og grunn gode mennesker uten at alle småtjukke bloggere skal terpe på det hele tiden?" 
Så skal jeg forsøke å komme til poenget:
Jeg er en flink pike. Stort sett, har ikke vært noen rebell, har sikkert for mye respekt for autoriteter, vil helst bli likt hele tiden, og vil ikke være i noens vei, eller fornærme noen. Det er viktig. Vil ikke fornærme noen, vil ikke såre, vil ikke si nei eller si, det der er ikke i orden, for du vil bare si at alt er greit, jeg har det fint. Kanskje dette ikke har noe å gjøre med faktiske flinke piker i Norge? Det har i hvert fall noe med meg å gjøre, for jeg er sånn. Vel studerer jeg kunst og går en økonomisk usikker tid i møte (med åpne armer, vel og merke), men jeg vil allikevel si at jeg oftest føler meg som en flink pike.

Poenget mitt er at jeg prøver å være meg selv, mer og mer, og det innebærer å ikke være snill og flink hele tiden. Det er liksom en greie, det, å være flink og ordentlig og alltid gjøre alt riktig. Ikke avbryt, holde oppe dører, respekter andres meninger - og alt det der er greit. Men så kommer alt det andre. Skyldfølelse når man sier nei til noe. Følelsen av at man er redd for å såre, redd for å si noe, redd for å tråkke på andres tær når du egentlig lar dem tråkke på tærne dine. Ikke tørre å stå for den man er, også når det innebærer at mange vil være misfornøyd med deg fordi du ikke svarer til deres forventninger. Det er jeg helt vilt dårlig på, men jeg øver meg.

Det er mitt prosjekt for 2014, i tillegg til å lære meg å like pærer og rødvin - ha mindre dårlig samvittighet og skyldfølelse! Flink pike - no more! Greit, så laget jeg quinoaburger til middag. Men jeg spiste dobbelt porsjon, så da var jeg ikke så flink og måteholden allikevel.
Johanne - Flink Pike: 1 - 0

Hva skjer ellers? Det er fredag i New York! Det driter jeg i, jeg spiser middag alene med Game of Thrones som eneste selskap! Nam.


Jeg er ikke helt på dette stadiet ennå....

God helg!

Translation: A text about being a good girl, and how I'm trying not to be one.